Neil Tennant is in da house! (3)

neilochjag.jpg

Gick igenom alla mobilbilderna från Dannyboyrundekvällen. Blev mäkta förvånad när jag hittade en bild på Neil Tennant bland dem. Eller rättare sagt fem bilder, efter några förvirrade sekunder mindes jag att jag tvingade Morgan att ta om bilden gång på gång på gång innan jag tyckte att den dög. Fåfängan verkar dock ha varit lite bakvänd, för det sista fotot – som alltså borde ha varit det jag blev nöjd med – såg förjävligt ut och det enda som kändes okej var det här, som var försök nummer ett. Vojne vojne.

Om jag minns rätt skedde fotosejouren utanför toaletten på Snottys. Neil Tennant är på bilden 37 år gammal, och kortet är taget under Pet Shop Boys världsturné 1991 när de ankommer till Japan. USA-delen av turnén, duons enda riktiga försök att lägga den amerikanska kontinenten under sina fötter på mainstreammarknaden, finns för övrigt dokumenterad med med knivskarp och obarmhärtig elegans i Chris Heaths bok ”Pet Shop Boys versus America”, som borde vara obligatorisk läsning för alla som har något som helst intresse för popmusik och populärkultur. Och det säger jag inte bara för att jag är den jag är. Det är en av de bästa och mest ärliga skildringar av en popgrupp som skrivits. Punkt.

Killen till vänster på fotot är för övrigt en synnerligen trevlig 32-åring.

3 reaktioner till “Neil Tennant is in da house! (3)”

  1. Jupp, ska förhoppningsvis intervjua dem där. Har tidigare bara gjort en telefonintervju, så det ser jag fram emot, om de nu gör någon press.

  2. “Pet Shop Boys versus America“ är fantastisk läsning. Men frågan är om inte Feel är bättre ändå? Om vi ska snacka bästa och mest ärliga skildringarna. Kontentan av det hela är väl snarare kanske att Chris Heath alltid är fantastisk.

Kommentarer är stängda.