Nedsläckning pågår

Jag tjänar visserligen så pass mycket pengar att jag tycker mig ha råd med bredbandsabonnemang såväl hemma samt ett mobilt dito så fort jag lämnar lägenheten så jag berörs inte särskilt mycket, men ändå: Enligt Rasmus Fleischer kommer Kungliga Biblioteket att stänga av sitt trådlösa internet för besökare till följd av Ipredlagens införande den 1 april.

Visst, det går så klart att fixa så att alla som i dag sitter på caféer eller bibliotek eller andra ställen där trådlöst nät erbjuds kan få unika inloggningsuppgifter och därmed bli registrerade så att inte ägaren till nätuppkopplingen åker dit om något laddas ner otillbörligt, men om inte ens KB anser administrationen vara mödan värd – om nu uppgiften stämmer – har jag svårt att se att särskilt många andra kommer att tycka det.

Bu.

——

Uppdatering fredag: Precis som Isobel poängterar i sin kommentar så är ju det här ett mycket större problem för KB än att besökarna inte längre kan surfa på deras nät, mer info i frågan finns i Nyheter 24:s artikel från i går.

Och just ja, Malte skriver fyndigt om hur det här faktiskt är en bra nyhet för alla lättdistraherade (och får man anta donglösa) författare.

2 reaktioner till “Nedsläckning pågår”

  1. Det handlar ju heller inte bara om att man på KB kan använda internet. De har byggt hela sitt nätverk, med kataloger, inscannade böcker etc, öppet, och nu kommer de tvingas stänga ner alltihop.

Kommentarer är stängda.