Montauk

Vi åkte tåg ut till Montauk i dag, det lilla samhället längst ut på Long Island bortanför The Hamptons, eller om det är längst ut på Hamptonsområdet, jag har inte riktigt kollat upp det. Tre timmar och en kvart tog det i alla fall. Här finns en berömd fyr på den yttersta spetsen, som är delstaten New Yorks östligaste punkt, och platsen spelar en nyckelroll såväl i filmen Eternal Sunshine of the Spotless Mind osamt i tv-serien The Affair, och den senare fick vi till och med praktisk nytta av vid ankomsten med pendeltåget, Johanna frågade mig om vägen in mot samhället fungerade att gå längs med, och jag svarade ja absolut, du kommer väl ihåg när Allison cyklade upp till stationen och mötte Noah, det finns ju cykelbana.

Och så säger de att man inte lär sig något av att se på tv.

Tyvärr var vädret lite dåligt med dimma och rätt sval temperatur, men Ejda har redan hunnit simma omkring två gånger i poolen, jag och Tage har gjort ett (ytterst kort) dopp ner i havet och jag avslutade dagen med en promenad längs stranden och upp i samhället, så det var fint ändå. Och i morgon utlovas sol från tiotiden, så vi hyser gott mod.

Tågstationen i Montauk, känd från såväl Eternal Sunshine of the Spotless Mind och The Affair. Stationsbyggnaden som i The Affair var en taxistation är dock i verkligheten en konstateljé.

Montauk Blue Hotel. Vårt rum är tvåa från höger på bottenplanet. Vädret är inte SÅ dåligt som de påpälsade vandrarna på bilden låter påskina, jag gick i t-shirt och kofta när jag tog bilden under min kvällspromenad.