Microsoft Word 5.1

I efterdyningarna av Oscarsgalan händer det absolut nada i den internationella kultur- och nöjesvärlden i dag (ingen idé eftersom allt utrymme ändå viks åt Scorsese), och jag sitter således och håller på och somnar av tristess på jobbet.

tidningenboken.jpgBläddrar därför lite i senaste numret av litteraturtidskriften Tidningen Boken, som firar 20 år i år. Och kanske är det min tristess som slår över i sarkasm, men jag kan inte låta bli att fascineras över hur urbota omodernt och i mina ögon taffligt redigerad den är. Visst, man kanske kan argumentera för att formen inte är viktig utan att det är innehållet som ska stå i främsta rummet, men seriöst – det ser ut som något som knåpats ihop i Microsoft Word 5.1 och det var knappast ett framgångsrecept ens när programmet var nytt 1991. Eller missar jag något, tidningen marknadsförs ju som Nordens största boktidning vilket jag antar betyder att den har en publik? Är det ett medvetet stilgrepp? Men bilder på snedden – funkar det ens för vimmelbilder nu för tiden?

Deras sajt är för övrigt också ungefär lika modern.

Äh, nu ska jag sluta vara elak. Det känns bara som att … ja, med enkla medel skulle det gå att göra tidningen mycket mer inbjudande, och det kan väl knappast vara en nackdel i dessa snålblåsttider för kulturtidskrifter?

En kommentar till “Microsoft Word 5.1”

  1. Om tidningen är hälften så illa redigerat som sajten är tja, omodern kanske är rätt ord, är det illa. Känns lite som en kvarleva från första generationen ”hemsidor” med sköna blå länkar, gråa hr-linjer och synliga tabellramar… 🙂

Kommentarer är stängda.