Rader som fastnar och Oscarsfacit

Jag har funderat på det ända sedan jag hörde låten första gången för en månad sedan och även nämnt det för textförfattaren själv, och ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blir jag om att raden kyss mig inte, det kommer bara leda till något ont från Annika Norlins Säkert-skiva kommer att bli den absoluta nyckelmeningen i min roman, även fast det inte ens är säkert att den hamnar i boken till sist. Fast jo, det gör den nog.

Jag har för övrigt för första gången i mitt kreativa liv använt mig av ett särskilt dokument där jag sparar fraser jag fastnat för och vill ha med i boken på ett eller annat sätt. Förutom Norlins har jag bland annat ett från The OC med, som dock behöver viss översättning och ämnesbyte innan det ska funka. Vad kan jag säga, jag är en simpel tjyv.

——

Oscarsfacit: 18 av 24. Eftersom det kändes rätt svårtippat i år är jag är väldigt nöjd. Särskilt med prickandet av Alan Arkins birollsseger och att jag spelade The departed-kortet fullt ut.

——

Uppdatering: Kan någon förklara hur det kommer sig att Expressen, som enda svenska tidning, år efter år envisas med att kalla Oscarsgalan för Oscargalan? Det är möjligt att det är mer korrekt svenska (man säger ju till exempel knappast Guldbaggargalan) och jag antar att s:et i det ”svenska” ordet kommer utav att det på engelska kallas The Oscars, men kom igen – Oscargalan låter ju inte klokt.

Uppdatering 2: Hm, nu ser jag att DN också skriver Oscargalan i sina vinjetter, men Oscarsgalan i texterna. Världen är ur led.

3 reaktioner till “Rader som fastnar och Oscarsfacit”

  1. Grattis! Det räckte för att vinna vårt tips, även om det var det lägsta vinnarresultatet på många år. Nu får du några hundringar som kommer att betala din brunch i några veckor framöver, och äran över att ha brutit Stefans fyraåriga vinnarstreak.

  2. Åhmehåååååååh det var ju i år jag skulle ta Stefan… men du har rätt, hatten av för Arkin-träffen. Modigt. Grattis till segern i vad som visade sig bli ett relativt svårtippat år. Jag skulle på något sätt vilja avrunda med att prata lite om Oscarn för bästa utländska film och att jag var den ENDA som visste att det skulle hända, men jag kan inte riktigt komma på nåt sätt att göra det snyggt…

Kommentarer är stängda.