Men kontors- och pappersmaterialet då?

UPPDATERAT INLÄGG.

Vi reste en kortis till Polen i går, staden Slubice placerad på den östra sidan av gränsfloden Oder. Mer om det kan man läsa i mitt inlägg på Berlinbloggen, här tänkte jag hålla mig på den västra sidan av floden, i den tyska staden Frankfurt an der Oder, som vi strosade runt i innan vi gick över bron till den polska sidan.

Frankfurt an der Oder är en rätt sömnig stad, cirka 60 000 invånare enligt Wikipedia. I en av stadens två gallerior gick vi in på en bokhandel och kikade runt, det gör vi i princip alltid när vi får möjlighet. De hade det vanliga utbudet när det kom till svenskt, Stieg Larsson längst fram så klart, men också mycket pushande av Lars Keplers ”Hypnotisören” för tillfället. Larsson hade för den delen vid det här laget legat 164 veckor på den tyska topplistan med ”Män som hatar kvinnor”, stod att läsa, den låg nu på plats sex eller sju har jag för mig, Johanna tog en bild, kanske bloggar hon om det på Bokhora.

Hur som helst. Det som alltid slår mig när jag går in i boklådor utomlands fick mig att haja till även här. Det är så mycket böcker! Som sagt, en sömnig stad av Faluns och Östersunds storlek i Tysklands yttersta östkant, och de har en bokhandel i två våningar med bara böcker. Hur är det möjligt? Man måste ju upplåta halva lokalytan till kontors- och pappersmaterial i en bokhandel! Väl?

Det har jag sett på tv höll jag på att säga, när jag menade på Bokia. Och Akademibokhandeln.

——

PS. Ber om ursäkt för bildkvaliteten. Jag bar en son i famnen som den sista droppen vatten. DS.

——

UPPDATERING: Efter iPets kommentar började jag fundera över om vi inte hade pratat om det här ämnet någon gång i DJtv tidigare, det ringde några vaga klockor. Lyckades dock inte hitta något där det här nämns specifikt, men vi är inne på skillnader mellan den svenska och de tyska och engelskspråkiga marknaderna i det här avsnittet, när vi var på besök i Berlin hösten 2009. Check it out vetja!

2 reaktioner till “Men kontors- och pappersmaterialet då?”

  1. Det är absolut möjligt. Men jag tror också att det handlar om en skillnad i inställning till litteraturen, eller till hur viktigt man anser kultur vara överhuvudtaget. Det är en rätt stor fråga, som det nog går att skriva avhandlingar om. Vi har nosat vid det där i DJtv tidigare, har jag för mig. Ska försöka rota fram programmet.

Kommentarer är stängda.