Valborg och Macworld Expo 1997

Jag är med iPad i helgen. Eller rättare sagt så är Johanna med iPad i helgen, men hittills är det mest jag (och min vän Jocke vid gårdagens sillunch/middag) som härjat med den. Middagen kom för övrigt att bestå av väldigt mycket tekniksnack, och jag skulle själv vilja påstå att nörderiet nådde sin höjdpunkt när jag höll en lång monolog om turerna kring Steve Jobs avskedande från Apple 1985 fram till återkomsten 1997, en monolog som kröntes av att jag spelade upp Youtube-klipp från Macworld Expo 1997 där Jobs intog scenen till publikens lycka, bara för att presentera ett samarbete med Microsoft och Bill Gates, vilket ledde till mindre lycka, om vi säger så. Ja, ni må flina – men jag skulle vilja hävda att såväl Johanna som Jocke som Josefine som Tage lyssnade andaktsfullt.

Hur som helst. Vi fokuserar under de här iPad-dagarna på hur den fungerar som e-boksläsare, främst eftersom den är rätt hopplös att använda som surfmaskin i större utsträckning innan det svenska tangentbordsstödet presenteras, men också för att vi inte kan installera egenvalda appar utan att förstöra ägarens inställningar. Håll utkik efter recension och snack, troligen i ett DJtv-avsnitt nära er inom kort.

2 reaktioner till “Valborg och Macworld Expo 1997”

  1. Måste ändå tillstå att jag tycker att t ex Letto, trots alla dess övriga tillkortakommanden, var bättre att läsa böcker på. (om man inte störs av att det är krångligt och långsamt att bläddra.) Och jag tycker att iPaden är lite tung. Men å andra sidan: hur länge orkar man hålla ens en pocket över huvudet när man ligger på stranden.
    I övrigt är det bara att instämma med alla andra: den är magisk för att surfa, för almanacka, för mejl och batteritiden är out of this world.

Kommentarer är stängda.