Löfte inför roman nummer tre

Innan jag börjar skriva ska jag göra personförteckningar på de viktigaste personerna, samt ange i manuset när jag använder mig av faktauppgifter som kan behöva ändras om man ruckar på saker som exempelvis ett födelseår.

Det kommer att göra mitt korrekturliv mycket enklare.

2 reaktioner till “Löfte inför roman nummer tre”

  1. Nej, hittills har jag hela mitt skrivande liv bara använt Word och skrivit ner viktiga uppgifter och plötsliga infall i botten av romandokumentet. Men jag har funderat på att använda Scrivener i framtiden eftersom alla hissat det så mycket det senaste året.

    Det skrämmer mig dock en smula att arbetet verkar bli så strukturerat och ordnat med Scrivener. Det är ju en smula paradoxalt eftersom jag är en rätt ordningssam människa, men mitt skönlitterära skrivande har fram till nu alltid präglats av att jag bara skriver på, utan given plan i förväg, och låter berättelsen ta de vägar den vill. Och det är klart att man kan fortsätta jobba så även om man använder Scrivener antar jag – och jag eftersöker ju till viss del mer ordning – men att arbeta med romaner inom någon sorts projektmall känns på något sätt … ja, lite läskigt.

Kommentarer är stängda.