Livet på Brändö

Vi är på Brändö, den östraste av de åländska större öarna, betydligt närmare det finländska fastlandet än ”huvud-Åland” i brist på bättre ord i min vokabulär.

Vi har hyrt en stuga med tillhörande roddbåt, i går kväll satt vi på altanen och åt åländskt svartbröd och drack … eh, Tuborg Grön men hey vi är ju alla vänner här i Norden. Faktum är att det var ännu mer danskt, jag satt i min stol och lyssnade på syrsorna och läste Carsten Jensens ”Sista resan”. Har även tänkt läsa Sofi Oksanens ”Utrensning” – when in Finland! – samt Jan Guillous ”Ordets makt och vanmakt ”. Alla som känner mig inser att jag aldrig kommer att hinna med ens hälften den kommande veckan, dock tar jag mig friheten att drömma.

Nu ska jag byta blöja på Tage. Han är en jäkel på det här med att kissa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.