Brändö-Berlin

Vi lever vårt skärgårdsliv. Inrutar tillvaron i Tages mat- och sovperioder. Ror ut med ekan på dagen, besöker en kobbe vi tror att ingen någonsin kanske satt sin fot på tills vi hittar en tom ölburk med utgångsdatum först i början av nästa år, sitter på altanen om kvällen, Johanna läser bok efter bok och jag sliter med ljudboken, redigerar mitt evighetsprojekt som jag påstått närmar sig målgång så många gånger att jag inte ens orkar räkna men nu tror jag kanske att det faktiskt är sant, målet är klart och tydligt i sikte – en vecka, kanske tio dagar, sedan så.

Vad fan är det som tar sådan jäkla tid, frågade någon nej okej då några. Säg det. En tidstjuv utan dess like är dock det här projektet, tur att jag inte skrev en tegelsten. Jag vill inte ens tänka på hur mycket tid jag skulle ha tvingats lägga ner om romanen varit 500 sidor istället för 240. Skulle jag göra det igen skulle det dock gå fortare, jag har lärt mig mycket under redigeringsresans gång och det finns säkerligen finesser i redigeringsprogrammet som hade kunnat snabba upp processen som jag inte har lärt mig. Nästa gång så.

Om jag nu orkar genomföra en nästa gång.

Vi har fått klart med en lägenhet i Berlin, en tvåa i Friedrichshain med inflyttning den 1 september. Fyra trappor utan hiss, vilket jag verkligen ser fram emot med barnvagnen, men i övrigt verkar det nästan overkligt bra. Vår hyresvärd verkar dock finnas på riktigt, så det ska nog ordna sig.

I dag tar vi en bilfärja över till det finska fastlandet och reser till Åbo en sväng. Jag har aldrig varit någonstans i det riktiga Finland förutom i Helsingfors, så jag ser fram emot resan.

Läsningen då? Som väntat har jag väl hunnit … 40 sidor i den första boken, skulle jag tro.

6 reaktioner till “Brändö-Berlin”

  1. Berlin redan i September?! Schmutt! Fyra trappor och en barnvagn till trots… (låter väl nästan som en titel på något?).

  2. Åh, Åbo, min studiestad, flyttade därifrån i juni. Hoppas den tog väl hand om er 🙂

    Ingen NY-rapportering alltså, men Berlin-rapportering blir säkert minst lika bra. Ska ni till bokmässan ändå eller?

  3. Vi funderar faktiskt på att starta en renodlad Berlinblogg när vi åker dit, och gick under promenaden mot matbutiken på Brändö (där de av någon anledning har öns enda öppna wifi-nät, sitter och skriver det här på lastpallen på baksidan…) och funderade på lämpligt namn på den. Så visst blir det Berlinrapportering allt.

    Och Bokbabbel – ja, vi installerar oss nog på riktigt i Berlin först efter bokmässan, så Göteborg i slutet av september blir det utan tvekan!

  4. Vilken intressant blogg! Kan du inte skriva ett inlägg om hur du går till väga när du läser in din bok? Använder du diktafon, datorn, ljudmixer, redigeringsprogram? Hur ser processen ut?

  5. Tack för berömmet! Och det kommer absolut att komma ett uttömmande sådant inlägg när allt är klart, plus troligen ett Youtubeklipp från inspelningsarbetet också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.