Litteratur (och internet) är det nya svarta

Lagom till bokmässan lanserar DN sin nya boksajt DN Bok. Och vid en snabb överblick tycker jag det ser bra ut, behagar de uppdatera den ordentligt så känns det som en välriktad satsning i tiden (internet är ju det nya svarta, ni vet).

Och jag kan inte nog poängtera det här med uppdateringen faktiskt, det har varit ett återkommande störningsämne hos såväl mig som andra bloggare att man inte kunnat länka till artiklar från Boklördag som man funnit intressanta att diskutera vidare kring av en eller annan anledning. Och litteraturartiklar som publicerats i andra delar av DN måste så klart också inkorporeras! Det kan låta som en självklarhet, men i går letade jag mig exempelvis blå i ansiktet efter en litteraturintervju från DN Söndag i sensomras med tidningens egen Niklas Ekdal i webbarkivet, samt på Presstext. Fanns inte att uppbringa någonstans, och frustrationen jag upplevde kändes bekant, som att det inte var första gången det obehagliga pirret retade min ryggrad. Lite mysko.

Och när jag ändå är i farten – snälla DN, varför inte skapa en särskild rss-länk för boksajten? Vi rss-junkies är ohyggligt dåliga på att gå in på sajter manuellt på regelbunden basis.

Jonas Thente skriver för övrigt i sin blogg att han ville att sajten skulle kallas Boktorsk. Men den äger ju redan Fredrik! Vi väntar alla på en storslagen lansering av den sajten.

——

Uppdatering: Angående det här med att inkorporera litteraturartiklar från andra delar av tidningen: I dagens DN skriver Barbro Hedvall en signerad ledare om sambandet mellan litteratur och yrkesval. In med den på DN Bok för sjutton, synergieffekter är också det nya svarta!

3 reaktioner till “Litteratur (och internet) är det nya svarta”

 1. Jag är en begåvning som aldrig kommit mig för med att försöka övertala något förlag att se mina verk som en inkomstkälla för dem.
  Hellre startar man väl ett eget?
  Det är också lockande att skicka ut texter via nätet, när jag skickat
  ut små noveller och liknande så har folk bett mig ”anmäla” till tävlingar o.d. men jag tycker mig ha växt ifrån sånt tjafs utan att ens ha deltagit i det. Och när man har inkomster ändå så går det ännu trögare.
  E-böcker?
  Kanske det.
  En trevlig blogg jag hittat här.

 2. Nu tycks DN:s gamla rss-länk för böcker fungera igen. Det rasslade rejält i min RSS-läsare för en stund sedan…

 3. Den verkar ha löpt lite amok till och med, Thentes senaste tio inlägg har dykt upp en två-tre gånger under dagen hos mig.

Kommentarer är stängda.