Liten på jorden

Jag borde skriva i dag. Det blev inte en rad nedplitad i går och varje dag är en arbetsdag, helgade jag vilodagen skulle jag vara tvungen att helga en massa andra saker också och det verkar ack så jobbigt.

Men huvudet ömmar ju. Magen ömmar ju. Daniel ömmar ju. Stackars liten.

——

Jag läser Jan Guillou som står upp för deckardrottningarna i Aftonbladet, drar en lans för dem, motar bort angriparna GW Persson, Brunner och Ranelid. Men stämmer verkligen det Guillou skriver? Leder det ökade deckarläsandet till mer läsning av ”kvalitativ” litteratur? Han nämner också Harry Potter, menar att massläsandet av Rowlings böcker bidrar till ökad övrig ungdomsläsning. Jag har för mig att jag läst att så inte var fallet, någon undersökning som slog hål på det, hävdade att det var en myt. Men det är också något jag kan ha drömt. Jag har inga som helst belägg. Jag ömmar ju för sjutton.