Lite om det här med HBO

Ojojoj, inte nog med att Netflix annonserade en nordisk lansering i dag, nu vill HBO göra en me too me too, och har presenterat att de om några veckor ämnar presentera en satsning kallad HBO Nordic.

Inga ytterligare detaljer är kända, men det blir väldigt intressant att se vad de tänkt sig. Som jag skrev i inlägget om Netflix så är deras video on demand-tjänst i USA knuten till att man måste ha ett tv-abonnemang hos dem, något som ju blir lite svårt i Sverige eftersom HBO inte finns som kanal här. Och det verkar en smula bakvänt att först presentera vod-tjänsten om huvudnyheten egentligen skulle vara att de startar en tv-kanal. Visserligen står det inte rent explicit att det rör sig om en vod-tjänst, men inte kan de väl starta en tv-kanal här också bara så där? Eller? Lanseringen ska ske i samarbete med näringslivsprofilen Peter Ekelund och hans bolag Parsifal International. Har ärligt talat väldigt liten koll på vad det bolaget gör.

Om jag tillåts spekulera lite, skulle jag gissa att det handlar om att den här tjänsten får tillgång till HBO:s äldre programkatalog. Jag har väldigt svårt att se att de skulle lansera en vod-tjänst eller tv-kanal som lägger sig i fas med sändningarna på deras kanal i USA, och därmed rundar de betalkanaler i vår region som i dag betalar stora summor för att få tillgång till HBO:s serier först. Eller?

Det är mycket nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.