Kontraster

I Stockholm i dagarna två, körde bil i fjorton timmar i går, hade värkande gaspedalsfot när jag kom fram vid halv elva-tiden på kvällen.

Har hittills lyckats springa elva kilometer med uruselt resultat, redigera ihop en TVdags-text, få parkeringsböter trots betald avgift (hej datumparkering) samt ätit sen lunch på Louie Louie, där jag nu ska skriva en dryg timme innan det är dags för allehanda hushållspyssel innan kvällen tar vid för redaktionsfest med mina forna kultur- och nöjeskollegor på TT Spektra, vi ämnar göra Söder osäkert, åtminstone Pelikan.

I Vittangi ska det ha varit sex grader kallt i natt, här sprang stapplade jag Södermalm runt i t-shirt och shorts (okej, inte i natt men ni fattar) och löven är i regel fortfarande gröna. I Vittangi har jag den senaste veckan krattat ihop åtta säckar björklöv i arbetet med att göra gården färdig för vintern. I fjol kom snön som stannade den 15 oktober.

2 reaktioner till “Kontraster”

  1. Farthållare borde väl vara standard på alla bilar i Norrland? Jag får typ kramp om jag måste köra länge utan det. 🙂

  2. Visst har vi farthållare på bilen, men E4:an är två- eller trefilig nästan hela vägen från Gävle och uppåt, så den är till stora delar oanvändbar när man måste bromsa in för lastbilar och dylikt. Okej, jag skulle visserligen kunna sätta farthållaren på 80 och puttra fram i sakta lastbilsmak, men SÅ kul är det inte att köra den där vägen.

Kommentarer är stängda.