Jamen uppdatera sajterna då!

Ännu en strålande dag i Kiruna, snön gnistrar utanför mitt fönster och eftersom jag bara stannade inne i går kväll efter genrepet, åt mikropizza, kollade på ”Lost” och läste Åsne Seierstad, spritter det i benen av lycka inför att nu få ge mig ut på morgonpromenad i vintersolen.

En annan sak först bara – hur beter sig människor som slutat prenumerera på morgontidningar med hänvisning till att det finns internet? Jag fattar inte. Okej, de stora nyheterna hamnar ju först på nätet, men allt det andra då? På DN Kultur ligger fortfarande bara gårdagens texter, eller är det torsdagens, det är svårt att se när saker lagts ut utan att klicka på varje länk, och färskt innehåll – jag det är främst min käpphäst Boklördag jag just nu söker efter – lyser med sin frånvaro. Inte heller SvD är bättre, gårdagsmorgonens Slussen-artikel ligger fortfarande i topp. Och eftersom jag vet att det ändå bara är en mindre del av innehållet i kulturdelarna utöver det rent nyhetsmässiga som till sist hamnar på nätet, hur resonerar människor? Jag fattar inte.

Och nej, jag tycker inte att pdf-tidningen är en lösning, det är på sin höjd en dålig nödlösning, snarast ett fusk som tidningarna verkar ta till för att slippa göra en vettigt uppdaterad och modern webbtidning där tidningarnas godbitar, det vill säga allt utöver standardmaterialet som alla har, bör tas med.

Tur då att jag istället kunde spendera morgonen med att läsa Fortunes drapor om Apple och Steve Jobs. Rena julafton för macaddicts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *