Jag skriver, alltså finns jag (Vurma/Kjellsons)

skaldavurma

Jag älskar verkligen tanken bakom nya Kjellsons/Vurma. Jag har, i sällskap av bland annat @joclar, i åratal skrikit mig hes efter ett ställe som börjar dagen som fik men som mot kvällningen övergår till att bli en regelrätt bar, ett koncept som nästan är ett helt okänt i Sverige där ordning och reda ska råda och var sak har sin plats.

Men på nya Kjellsons på Birger Jarls-gatan är det exakt vad som åstadkommits. Ett Vurmafik från klockan nio på morgonen, som sömlöst glider över till att bli klassiska Kjellsons fram emot kvällen. Visst, det luktar lite väl mycket österländsk rökelse i lokalen för att man ska känna den där genuina Kjellsonskänslan, men vadå, jag gillar ju framtid och förändringar och sånt där, brukar jag inbilla mig.

Och det bästa av allt? @joclar har fått platsen vi eftersökt i åratal bokstavligt talat rakt över gatan. Sneglar jag lite uppåt längs fasaden på andra sidan vägen ser jag hans sovrumsfönster.

Därför skaldar jag i dag på Vurma/Kjellsons, och tänker så göra åtskilliga gånger.

Och framåt eftermiddagen tänker jag banne mig avsluta kaffesörplandet – älska hämta själv-bryggkaffe med gratis påtår! – med ett glas vin.