Jag, konservatismens nöjesmoder

Jag berörde det här för länge sen i ett inlägg men nu tar jag i från tårna:

Borde inte ett av Thorbjörn Larssons första ställa till rätta-uppdrag på Dagens Nyheter vara att se till så att tidningens fredagsbilaga börjar komma ut på fredagar igen? Eller är det bara jag som tycker att det är rent ut sagt värdelöst att På stan numera kommer på torsdagar? Jag vet att den officiella tanken är att man ska kunna planera sin helg redan innan den börjar eller nåt sånt där (även om jag har för mig att jag läst att det egentliga skälet var att DN tjänade mer pengar på att publicera bostadsbilagan redan på fredagar istället för som tidigare på lördagar, vilket ledde till att På stan fick maka på sig) – men det går inte. Jag blir lika förvånad varje torsdagsmorgon när På stan trillar ur tidningen, jag får panik, stressen över att snabbt behöva bläddra igenom ännu en tidningsdel kväver mig och jag hör mig istället sitta och småkvida vid köksbordet.

Kalla mig konservativ, men i den mån jag vill serveras helgens nöjesutbud av DN vill jag få detta uppdukat på mitt bord på fredagar. Det sitter i ryggmärgen på samma sätt som jag fortfarande tänker Rapport sänds på tvåan, alltså är det på ettan och då har det ändå gått sisådär fyra år sedan SVT bytte kanal på alla sina nyhetsprogram. Jag kommer aldrig att acceptera det!

Ah, det känns härligt att vara lite indignerad så här på morgonkvisten.

3 reaktioner till “Jag, konservatismens nöjesmoder”

  1. Vad gör vi nu? Startar en namninsamling? Marscherar från Fridhemsplan till Gjörwellsgatan bärandes plakat med text som ”Ordning och reda, nöjesbilaga på freda”?

Kommentarer är stängda.