I väntan på DJtv

I ett av de första DJtv-avsnitten pratade vi om Akademibokhandelns planer för att omprofilera sina butiker – mindre böcker, mer fokus på ”impuls- och inspirationsköp”. Nu har förändringen börjat genomföras i praktiken, och i går när vi var ute och promenerade kikade vi in på Akademibokhandeln vid Odenplan i Stockholm, där det byggts om under sommaren. Det hela resulterade i ett improviserat DJtv-light. Vår konklusion? Nja, är väl vårt gemensamma omdöme.

Inspelningen tjänstgjorde även som test av videoinspelningsfunktionen på min nya iPhone 3GS. Youtubeklippet ovan är redigerat på mitt vanliga vis – först överfört till datorn och redigerat i iMovie, där jag lagt på några textremsor samt höjt ljudet på vissa ställen (Johanna hamnade längre från mikrofonen när vi gick), och därefter upplagt på Youtube i 640×480-storlek, vilket är vad iPhonen spelar in i. Klippet nedan är det jag snabbredigerade direkt i telefonen (man kan endast ”trimma” klippets start och slut) och därefter sände upp direkt till mitt Youtubekonto från mobilen. Jag tar med det som jämförelse, bara för att visa på eventuella kvalitetsskillnader i komprimerings- samt redigeringsmöjligheter som uppstår.

Och just det ja. Det riktiga DJtv återkommer den 17 augusti.

——

Uppdatering torsdag kväll: Ser via Dan Abelin att även politikern och författaren Enn Kokk skrivit om sina, delvis likartade, upplevelser av nya Akademibokhandeln.