Fransk fågel revisited

Ni minns väl den franska fågeln? Den mytomspunna återställardrink som Josefine var övertygad om att hela världen hade koll på, men som det visade sig var en väldigt lokal företeelse? I går kväll invigdes även Fredrik och Johanna i denna shotdrinks mystik vid en trevlig sittning i Vanadislunden.

Jag filmade så klart, vilket även Fredrik gjorde. Välj det Youtubeklipp ni gillar bäst helt enkelt. Mitt är i widescreen och pågår en minut längre än Fredriks, men har å andra sidan lägre ljud vilket irriterar mig eftersom originalfilen lät fint innan den sändes upp till Youtube.

7 reaktioner till “Fransk fågel revisited”

 1. Inget mysterium ety jag och Kicki Norman hade ätit frukost tidigare samma dag och jag fick då några nummer av Frida (hon jobbar just nu med att göra om tidningen) för att jag skulle kunna uttrycka en åsikt kring tidningarna. Lite före och efter om man vill.

  Daniel vill bara göra sig märkvärdig.

 2. Tack för mysterielösningen.

  Sen jag såg videon har jag funderat på om min koffeinkänslighet kanske skulle klara lite pulverkaffe, för jag är ytterst nyfiken. Måste jag erkänna.

 3. Aahhh, Fransk Fågel! Förtjänar en egen grupp på Facebook. När jag såg Fredriks film fick jag lite Tina/Tengby-känsla. Kan vi inte få lite mer av den här varan när DJtv drar igång igen?

 4. Fält-drinkarnas Mat-Tina, det är jag det! Och Fredrik sagda drinkars Tengby.

  Julia: Jag tror att det kommer gå alldeles strålande. Det händer ju så mycket i drinken förutom kaffepulvret, så effekten kan inte riktigt jämföras med en kopp kaffe (det är dessutom betydligt mindre pulver i en drink än i en kopp). Men ett förmanande finger: detta är definitivt en sommardrink så säsongen rusar mot sitt slut. Tveka inte för länge!

  Det viktigaste är 1) att inte skiva för tjocka citronskivor; 2) att inte hälla upp för mycket armagnac (vi hade knappa 2 cl i våra shotsglas och det var alldeles tillräckligt); och 3) att inte tugga för mycket på näbben innan man tar in spriten i munnen. Alla smaker ska blandas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.