Hur apokalypsen fick BBB att tappa en kund

Man ska uppenbarligen vara försiktig med vad man önskar sig. När jag var uppe i Örnsköldsvik förra veckan skrev jag om den obefintliga läsarkontakten man har som nyhetsbyråjournalist men att jag fått ett mejl från min kollega Kalle efter att han tagit emot ett samtal från en förbannad kvinna som tyckte att det jag skrivit om att Måns och Sebastian var konkurrenter i Melodifestivalen var SKRÄP!

Nu har det hänt igen. En person, inte samma som förra veckans arga läsare, ringde hem till mig två gånger i går eftermiddag och undrade varför jag skrivit i tidningen om den kommande apokalypsen och hur kan du veta att den ska komma? Personen började därefter, med lätt mässande stämma, läsa högt från en artikel i sin tidning som jag skrivit om Heroes. Texten ifråga är tyvärr inte utlagd på vår webbpubliceringstjänst utan endast släppt till papperskunder, men stycket ifråga löd så här:

I ”Heroes”, som började sändas på Canal Plus för två veckor sedan och startar i TV4 i höst, upptäcker en udda samling människor att de besitter krafter över det normala. Osårbarhet, flygförmåga och möjligheten att stoppa tiden är tre exempel. Samtidigt verkar världen vara på väg mot en katastrof, kanske till och med den stora apokalypsen, inom några månader. Hur det hela hänger ihop är ett mysterium nästan på ”Lost”-nivå.

Jag försökte förklara att det rör sig om en påhittad tv-serie och att det inte ens är apokalypsen utan snarare en stor fet jävla bomb av bibliska proportioner som någon eventuellt ska smälla av men det är mystiskt och oklart till en början och är så fortfarande femton avsnitt in i serien och därför använde jag liknelsen. Så apokalypsen kommer inte? Nej. Så det är påhittat? Ja. Apokalypsen kommer inte? Nej. Okej hej då. Tystnad i tio minuter och så ringring Är det en påhittad tv-serie? Ja. Apokalypsen kommer inte? Nej, jag lovar det kommer ingen apokalyps! Okej hej då.

Jag ringde därefter till Bredbandsbolaget och sa upp mitt fasta telefonabonnemang vilket jag funderat på en längre tid men dragit mig för att göra men vissa tecken ska inte misstolkas. Och skulle jag ha fel och apokalypsen verkligen är i antågande så har jag ju ingen nytta av den ändå. Men nej, om du som ringde läser det här – det kommer ingen apokalyps och var vänlig och lämna min telefon ifred. Jag är inte ens konfirmerad och har ingen som helst koll på domedagen.

En kommentar till “Hur apokalypsen fick BBB att tappa en kund”

  1. jag är visserligen lätt manisk nu och skrattar åt allt, men det där var sjukt kul. fan vad tragiskt! och kul på samma gång. ciao!

Kommentarer är stängda.