Helt värdelös med andra ord

Svenska Dagbladet har intervjuat James Ellroy angående filmatiseringen av hans roman Den svarta dahlian i dag. Jag hittar den inte på webben, men den börjar i alla fall så här:

Vad tycker du om filmen?
– En av de två bästa. Den andra är LA Confidential. Yeah.

Följdfrågan torde ju då ha blivit Men, det är ju bara två av dina böcker som har filmatiserats? men James Ellroy är en rätt stenhård kille, så jag förstår om man inte vågar det.

Anyways, tänkte bara säga att jag tycker att det är rätt sorgligt att Brian De Palma lyckats förvandla en fantastisk bok till en totalt intetsägande, ytlig, plastig och rätt skittråkig film. Att sätta den bredvid LA konfidentiellt i en dvd-hylla vore en skymf. Hm, tror jag ska kolla på Carrie och De omutbara i dag bara för att försäkra mig om att De Palma faktiskt kan, eller åtminstone kunde, göra bra filmer.

PS. Bokomslag som bygger på filmaffischer borde för övrigt förbjudas i grundlagen. DS.

En kommentar till “Helt värdelös med andra ord”

  1. När jag först hörde talas om en filmatisering av Den Svarta Dahlian av ingne mindre än Brian De Palm åkte mina förväntningar upp som fan. Yes, äntlgien ska Brian visa att han fortfarande kan, rolllistan blev klar och jag kände mig lite osäker men fortfarande taggad, dom första orden från kritiker och nu publiken… Fan, vill inte ens se skiten nu!

Kommentarer är stängda.