Helt jävla clueless

Saxat ur Badlands nyhetsbrev som damp ner i mejlboxen på eftermiddagen:

”Den sydkoreanska kritiker- och publikfavoriten The Host är en monsterfilm av enorma proportioner. Filmen, som hade premiär i Cannes, kallas redan för en framtida klassiker i både Variety och Screen International och jämförs med filmer som Jaws och Alien.”

Vad är det jag inte förstår? Jag gav The host en tvåa i betyg (har inte hittat recensionen på nätet än), var nära att sätta en etta för jag satt stundom och tokgapade åt det jag oftast fann erbarmligt dåligt, löjligt förutsägbart och skrattretande i sin så kallade samhällskritik men jag hejdade mig i sista stund. Och jag borde gilla den, jag har varit en ivrig anhängare av den asiatiska skräckvågen och filmerna som Badlands refererar till håller jag nära hjärtat, även om de väl visserligen inte menar att The host påminner om Hajen och Aliens, utan bara ska få samma betydelse för genren på sikt, eller något sånt.

Och Badlands är inte ensamma heller, jag har sett The host nästan bli ihjälkramad på en del bloggar sedan den visades på Stockholms filmfestival i november, och Kulturnytt och SvD var också begeistrade. Jag fattar inte vad det är jag inte fattar.

Oh well, jag har ju DN på min sida i alla fall. Man får vara glad över det lilla.

2 reaktioner till “Helt jävla clueless”

  1. Jag är helt med på din sida! Alltså HELT. Har världen blivit komplett insane? The Host, världens bästa monsterfilm? Bättre än Alien, Hajen och King Kong? Nä.

Kommentarer är stängda.