Helgsummering

Nej, den är ju inte över än. Men jag ska för första gången på sex dagar jobba i dag, så man kan ju lika gärna summera nu, innan man går ner i gruvan.

haveri.jpgLekte jul i fredags kväll. Det slutade med ett litet ljushaveri, jag vet inte vad jag gjorde för fel. Chattade med Morgan som slog ett slag för Run DMC:s Christmas with Hollis som den ultimata jullåten, och citerade Die hard för att bevisa det. Fair enough. Lördagen bjöd på brunch på Kompott så till den grad att jag blev illamående, förvirrat letande efter en julklapp, bokläsning och därefter färd till Sickla där jag bjöds på lasagne och marängsviss så till den grad att jag åter vacklade på illamåendets gräns. Åkte hem genom natten och hamnade mitt i ett ungdomsgäng vars alkoholkonsumtion redan närmade sig löjets gräns trots att klockan bara var elva när vi nådde Slussen. Fyra av dem låg nog och kräktes före midnatt.

Och nu jobb. P1 spelar Pet Shop Boys jullåt It doesn’t often snow at christmas, som väl aldrig lär toppa någon lista men är en charmig bagatell som ursprungligen levererades som ett julkort 1998 (eller var det det mytiska 1997?) om man var medlem i deras fanklubb. Eftersom jag hade glömt betala avgiften några månader tidigare (vid den här tiden var man tvungen att gå och växla till pund på banken och skicka i ett brev till England) fick jag aldrig skivan. Jag har den således bara som mp3. Det är en av de saker som grämer mig mest här i livet. Den går väl att få tag på på Ebay antar jag. Men det finns gränser även för mig.

Glad tredje advent på er.

3 reaktioner till “Helgsummering”

 1. För de med minnesproblem finns det chat-historik.

  Daniel Åberg: 22:56:29
  Det är egentligen mest Phil Spector-skivan, med några andra blandade jullåtar från bland andra PSB och The Knife.
  Morgan: 22:57:25
  Ahhh! Spector – den ska jag lägga in direkt. Min bästa julskiva.
  Daniel Åberg: 22:59:58
  Julskivornas julskiva.
  Morgan: 23:00:26
  Absolut.

Kommentarer är stängda.