Fredagsfundering

bolaget.jpgFredagshängde just på Systemet, och spenderade några minuter med att slöbläddra i deras tidning Bolaget. Okej att det är jättebra att de saluför alkoholfritt vin och öl och allt vad det nu må finnas där, men är det inte väldigt superfånigt pk att tidningens första riktiga uppslag på sida fyra-fem kallat Drink & tilltugg alltid tipsar om ett gäng löjliga alkoholfria drinkar?

Är det inte så att 98 procent av Systemets kunder går dit för att köpa drycker som innehåller alkohol av något slag? Är det inte dessutom så att en stor del av befolkningen är väldigt dålig på att blanda bra drinkar och gärna skulle bli bättre på det? Varför i hela fridens namn kan då inte Systemets tidning tipsa om sånt, istället för att ge bort det bästa utrymmet däri till något som i ärlighetens namn nästan absolut ingen kommer att prova på?

2 reaktioner till “Fredagsfundering”

  1. Säg inte det. När jag senast bjöd våra gravida väninnor på middag och svängde förbi Systembolaget för att köpa vin och något alkoholfritt så häpnade jag inför det dåliga utbudet av alkoholfria alternativ. Man vill ju ogärna servera läsk eller saft till en middag man har lagt ner en del ansträngning på. Återstår… eh… vatten? Att de åtminstone tipsar om hur man kan hotta upp deras påvra sortiment är väl det minsta man kan begära? Och som bekant är det ju en hel del människor som blir gravida, så det är inte någon försumbar målgrupp vi talar om här. En dag står du själv där och velar, inshallah. Och apropå ett av dina tidigare inlägg, där du menade att du nog gått från ”pojke” till ”kille” så här post 30, så undrar jag vad det kommer att innebära för ditt namn? Ska jag börja kalla dig ”Dannyguy” nu? Eller ”Dannyman”? ”Dannydude” ligger ju annars rätt bra i munnen.

  2. Fast jag ifrågasätter ju inte det alkoholfria i sig, det är klart att de ska ha ett bra sådant utbud samt tipsa om hur man gör alkoholfria drinkar. Det jag tycker är fånigt och förmyndaraktigt är att det är just dessa de frontar tidningen med, nummer efter nummer efter nummer, trots att den övervägande majoriteten av kunderna vill ha alkohol i sina glas. Det är alltid bara alkoholfria drinkar. Trams!

    Och angående namnet: Jag kommer så klart alltid att vara din Dannyboy.

Kommentarer är stängda.