Förlossningsrapport #6

Det är lite motigt nu. Tage har inte börjat lägga på hullet ännu, utan tappat i vikt tre dagar i rad. Det är inte direkt ovanligt, men problemet är ju att han föddes en månad tidigt och därför inte har så mycket babyhull att ta av. Fortsätter han tappa vikt i morgon blir han sondmatad, och det känns ju så där, även om det så klart är rätt väg attgå ur hälsosynpunkt.

Tvingades åka väg halva dagen i dag för att rodda inför flytten i morgon, vilket gav mig extremt dåligt samvete eftersom jag vill vara vid Johannas och Tages sida. Och i morgon måste jag åka igen, flyttgubbarna kommer redan vid åtta, och även om pappa kommit ner för att hjälpa till, känner jag att jag borde vara med och flytta vårt bohag. Lika som jag känner att jag borde vara här.

Livet kommer så plötsligt och så mycket ibland.

7 reaktioner till “Förlossningsrapport #6”

 1. Tack för att man får vara med på riktigt när det verkligen händer viktiga saker i ert liv. Att Johanna orkar? Tage kommer säkert att börja lägga på sig snart, i takt med att mjölken kommer igång ordentligt. Kram från mig!

 2. Eftersom jag fått följa era upplevelser på Twitter vågar jag uttrycka min beundran för ert mod och er uthållighet att dela med er av era upplevelser kring ert barns ankomst till världen. Det var häftigt! Häftigt också för gossen! Att komma till världen! Allt nytt! Vilka sensationer för en nyfödd att upptäcka världen! Snart upptäcker han den välsignade mjölken också!

 3. Det kommer att lösa sig. De här bebisarna tål otroligt mycket.

  Roligt att din blogg nu också blivit lite av en pappablogg. Mycket rolig utveckling.

  Lycka till med Tage.

  /Marko

 4. Nu hoppas jag ju att det löser sig med maten och att Tage blir en bekväm tjockis, men skulle det bli sondmatning är det ju förhoppningsvis bara för en begränsad tid. Min systers miniminison som bara vägde ett kilo när han föddes sondmatades under lång tid, och det gick bra för honom ändå. Det känns skittrist just då, men trots allt är det ju för hans bästa och det är nog värre för dig och Johanna än för Tage själv. Huvudsaken är att han tjockar på sig. Men förhoppningsvis slipper ni hela sondmatningsgrejen om han bara fattar att käk är det bästa som finns. 🙂

  Stort lycka till och kram

 5. Tack för allt pepp! Det blev sond, men det blev samtidigt något av en lättnad, för det var så uppenbart att han mådde bättre och blev mer harmonisk av att slippa hålla på och tjorva med matningen var tredje timme. Nu blir han mätt och kan växa till sig utan att ens behöva lyfta ett finger.

Kommentarer är stängda.