Ett desperat rop på rss-hjälp

Det här inlägget är lite tekniskt mumbojumbo-dominerat, bara så ni vet:

Jag har sedan i höstas varit medveten om att mina rss-strömmar på den här sajten på något sätt innehåller dålig kod. De validerar inte ordentligt, de innehåller något sorts skräp som troligen har sin grund i att jag har byggt hela den här sajten själv utifrån en WordPressmall som jag sedan modifierat rätt kraftigt på olika sätt utan att egentligen besitta den tillräckliga kunskapen när det kommer till kodknackeri.

twingly.pngHur som helst – rätt så länge struntade jag i det här problemet för det har ändå funkat i de flesta fall. Men nu har ju Twingly gått och blivit det nya svarta, och deras system (som används av DN och SvD i deras så här skriver bloggvärlden om den här artikeln-funktioner) är tyvärr kinkigt och läser av rss-strömmar när de indexerar blogginlägg. Och mina feeds är alltså undermåliga och skrattas ut av deras sökmotor, och kommer således inte med. Och när det inte ens syns hos DN att jag har bloggat om min käre vän Peter om hans litteraturtriumf, då får det fan i mig vara nog!

Så – jag efterlyser alltså någon som kan hjälpa mig att rensa i koden i min rss-fil. Så här ser det ut om man analyserar den hos sajten Feed Validator. JAg har försökt att uttyda vad som bör göras, men när jag försökt har problemet helt enkelt bara blivit värre. Jag vore evigt tacksam om det finns någon därute som kan hjälpa mig.

2 reaktioner till “Ett desperat rop på rss-hjälp”

  1. För att gå på Feed Validator-resultatet så är det såhär:
    Det innan rad sju ska försvinna – något av det är ett felmeddelande som troligtvis beror på de första raderna.

    På rad sju så fattas encodingen – det som står där ska ha behandlats av PHP, men har av någon anledning inte blivit det.

    Resten av din RSS tycker jag verkar stämma – mejla annars mig kanske.

  2. Okej, tack, jag ska se om dina tips kan hjälpa. Problemet för mig har delvis varit att de två php-filer (har jag för mig att det är, sitter fortfarande på jobbet och kan inte kolla) som styr hur rss:en beter sig inte riktigt är så lättförståeliga som den kod som kommer ur Feed Validator-testet. Men som sagt, jag ska se om jag får ordning på det. Annars mejlar jag nog.

    Tack för att du tog dig tid!

Kommentarer är stängda.