En helt vanlig måndag på något sätt

Mitt huvud känns fortfarande zombieaktigt efter helgens bravader och jag kan inte för mitt liv hitta vilket program som vann klassen bästa animerade serie under en timme på Emmygalan i natt vilket omöjliggör en korrekt sammanställning i den prestigefyllda årligen återkommande tipstävlingen mellan mig, min chef Micke och TV 4:s tv-bloggare Anna Thunman. Men eftersom vi alla valde ”Simpsons” i den gäckande klassen bör slutresultatet visserligen inte påverkas och har jag räknat rätt delar jag segern med Anna och därmed är det fortfarande viss ordning i universum eftersom jag har en ärorik vinnarhistorik som pristippare, vilket om inte annat bevisades i slutet av februari då jag med lätt hand vispade hem det stora Oscarstipset vars prispott under våren bekostade tre-fyra söndagsbruncher.

Men som sagt, mitt huvud är fortfarande segt som sirap och jag avvaktar med det definitiva djungelvrålet tills någon bekräftat min rättning och så länge läser jag kanske tidningarna, funderar på om min roman ska ta en oväntad förlåt men jag har ljugit för er-vändning och äter en god och näringsrik frukost.

Eller så ligger jag bara kvar i sängen, stirrar in i väggen och funderar över livets förgänglighet.