Du och jag

Vi har vandrat vid varandras sida i fyra år och fyra månader, min 12″ Powerbook 1.33 ghz och jag. Vi har varit på ställen som New York, Berlin, Jönköping, Belgrad, Åland, London, Kiruna, Gotland, Gran Canaria och Örnsköldsvik tillsammans, vi har tätt omslingrade bevistat café efter café och vi har laddat ner så mycket tv-serier att vi en gång tvingades åka upp till Macotekets verkstadsbutik i Sundbyberg och byta ut hårddisken.

Men så i går kväll hände det. Vi surfade in på Apple Store efter kvällens fina tillkännagivanden – jag var nervös, tvingades sänka två glas vin men Powerbooken var modig, behövde inte ens dra igång fläkten utan spann tryggt som den bestämda leopard den är. Vi lade finger mot tangent och beställde ett nytt syskon.

shopping.jpg

För självklart kära Powerbook – en ny familjemedlem betyder inte att du blir pensionerad. Du har varit mitt livs mest långlivade partner, jag har sett mer text växa fram på din skärm än på någon annan dator jag haft, jag har lagrat flera tusen bilder i din mage och ja, jag älskar dig på riktigt och den jag älskar likviderar jag inte eller säljer vidare, den vårdar jag. Du ska få en ny roll, du ska bli ett nav, ett centrum i något som ännu är odefinierat men jag lovar att det blir prestigefyllt om än mindre fysiskt krävande än de uppgifter jag i dag lägger på dig. Ditt nya syskon, lilla 13,3″ Macbook 2.4 ghz, kommer med storken om cirka sju arbetsdagar.

porr.jpg

Så ännu har vi lite tid, du och jag.

10 reaktioner till “Du och jag”

  1. Jag ska få en likadan hurra!! Fredriks nörderi betalar sig ibland. Men den kommer inte förrän i november….

  2. Det grämer mig dock att Macoteket redan har fått in en liten leverans som bara är att gå och köpa, men den jag beställt från Apple Store på lanseringsdagen, den har fortfarande sju dagars leveranstid…

  3. Det stod 7 dgr, men sen i leveransbeskedet stod lev.datum 3-4 nov. En tjej jag pratade med igår fick samma svar. Jaja, jag är väl inte sån nerd att jag måste vara först direkt; herregud -jag har ju ett riktigt jobb och kan inte sitta och macflasha på kaféer direkt (dagtid iaf)!

Kommentarer är stängda.