Miljömedvetenhet i en liten ask

Klimatkrisen må ha försvunnit från den mediala agendan – man kan bara fokusera på en kris åt gången – men det betyder ju inte att människor inte längre vill vara miljömedvetna. I dagens På stan har Pernilla skrivit en lång och fin artikel om att leva ekoliv i Stockholm, och eftersom jag själv försöker bli en mer miljömedveten varelse är det det första jag läser med morgongruset fortfarande kvar i ögonen innan jag ens hoppar in i duschen för att vakna ordentligt.

Men så vänder jag blad till nästa sida. Under rubriken Kris, kris, kris utbildar På stan i hur man lever riktigt billigt. Bästa tipset: åk ut till Kungens kurva och ät Ikeas frukost för tio kronor.

Ett uppslag. Så länge höll den ekologiska närhetsprincipen.

4 reaktioner till “Miljömedvetenhet i en liten ask”

  1. Jag utgår visserligen från att Ikeas gratisbuss går på något sorts miljövänligt bränsle, men det känns ju ändå inte riktigt ekologiskt försvarbart att resa uppåt två mil tur/retur för att äta frukost.

  2. Det verkar ju dessutom otroligt tidskrävande. Jag kan tänka mig en hel del saker som är roligare än att åka buss.

  3. Ska vi fortsätta på miljöspåret så kan jag från igår konstatera att ost och skinka till sagda frukost serveras i en försluten plastförpackning…….inte riktigt miljöriktigt. Faktiskt så fruktansvärt motbjudande att jag valde att avstå frukosten, det låga priset till trots. Kunde helt enkelt inte förmå mig att slita upp en plastförpackning som väger mer än innehållet.
    Skäms IKEA!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.