Du och jag Bamse! Och Dan Brown.

bamse.jpg

Cdon.com är väl inte direkt den primära försäljningskanalen för Dannyboy & kärleken, men för en gammal trogen prenumerant så känns det ändå fint att någon passat på att shoppa Bamses skola samtidigt som de köpt min bok. Jag hade den när jag var liten, kanske var det till och med den som fick mig att till sist bestämma mig för att lära mig att läsa, jag var sist i min klass att göra det, jag tyckte att det meningslösa alfabetet verkade totalt oanvändbart och vägrade högljutt lära mig det, till mina föräldrars oerhörda förtjusning.

Ja, och så har någon köpt Dan Brown då, men å andra sidan har nog varenda någorlunda populär bok i Cdons lager sålts tillsammans med en Brownbok eftersom karln ju sålt över en miljon exemplar bara i Sverige. Har inte läst Gåtornas palats, men på bokmässan i Göteborg i höstas hamnade jag på en middag med en massa litterära högdjur där av någon anledning Da Vinci-koden började diskuteras. Ingen utom jag vid mitt bord verkade ha läst den, men boken fördömdes ändå glatt och högljutt till höger och vänster och folk tittade på mig med viss skepsis när de insåg att jag nedlåtit mig till något så banalt. Ända tills PO Enquist öppnade munnen och sa att han också läst den och tyckt det var en fascinerande bok. Mobben tystnade.