Harry Boy & kärleken

harryboy.jpgNej, så ska den så klart inte heta, roman nummer två. Men det vore lite roligt, även om jag antar att förlaget kanske inte skulle tycka det. Kanske kunde jag söka spons från ATG. Men då tvingas jag nog skriva in ett besök på Solvalla eller liknande. Och mina erfarenheter av hästar sträcker sig inte längre än till en ridtur på en islandshäst vid namn Rödde för några år sedan. Min kompis som äger hästen i fråga sa dock att jag var som född på hästryggen. Det var snällt sagt av henne, men jag tvivlar på att det var särskilt sant. Men jag hoppade över ett hinder och red omkring i skogen utanför Vallentuna som värsta kofösaren, så helt värdelös var jag väl inte.

Vi har redan sagt hej då är däremot en titel som jag funderat lite mer allvarligt på sedan i onsdags. Frasen ger i dagsläget inte en enda träff på Google, och mig veterligen har Marcus Birro aldrig ens tagit meningen i fråga i sin mun. Den känns inte lika klockren som Skjut dom som älskar, men likt den så är Vi har redan sagt hej då något som funkar med bokens handling, och jag tycker att det låter lite fint. Nåja, vi får se.

levinskys2.jpgSpenderar min första semesterdag med att flämta i hettan. Sitter på Levinsky’s på Rörstrandsgatan och dricker alldeles för mycket kaffe och försöker hitta lite skrivinspiration. Än så länge har jag mest suttit och duttat i textstycken jag redan skrivit, men jag ska nog få ur mig åtminstone ett par sidor innan dagen är över. Om jag inte svimmar före dess vill säga. Och nu kom jag på att jag glömde dra för persiennerna i lägenheten innan jag gick hemifrån. Det kommer att vara 40 grader inomhus när jag kommer hem. Och jag är ledsen, men jag skämtar faktiskt inte.

6 reaktioner till “Harry Boy & kärleken”

  1. Det är så sjukt varmt i stan, funderar seriöst på att göra en ”herr moro” för att återkomma vid lämplig tidpunkt. Vi har redan sagt hejdå, är en riktigt fin titel, skippar du den kan jag väl få köpa den för några öl på valfritt sunkhak? Skulle passa bra in på min nya, där huvudpersonen f.ö heter harry. Planer för kvällen: supa skallen i bitar. hör av dig om du vill ut och svira

  2. Men Gunnar, om huvudpersonen i din nästa roman heter Harry kan väl du ta Harry boy & kärleken? Jag slår vad om att boken handlar om kärlek, så det skulle ju passa ypperligt! Den titeln kan du få köpa för några öl…

  3. ”vi har redan sagt hej då” ger ingen träff på google, däremot ”vi har redan sagt hejdå” Det yttrade någon argt i en bloggfight ang. debatten torbjörn elensky vs. Anders ehnmark. Jag kan köpa titeln harry boy & kärleken för en (1) rabatterad söndagsöl på kvarnen. Det är mitt sista bud.

  4. Såld!

    Jo, jag såg det där med ”hejdå”-träffen, men jag tycker nog att man bör använda formen ”hej då”. Den särskrivna varianten leder dessutom Google-ligan, 390000 träffar mot det ihopskrivnas 295000…

  5. Här sparkar alt 1 rumpa med alt 2, men vem vill å andra sidan ha en rumpsparkande titel? Töntigt!

Kommentarer är stängda.