Drömmen om en litterär Pixibok (2)

Damn it, det gäller att smida medan järnet är varmt. I februari skrev jag om hur jag skulle vilja ge ut kortare texter i pixiformat, någon sorts långnovell eller liknande, och även publicera som ljudbok enligt någon sorts podcasttanke. Men självklart tog jag inte tag i det, annat i tillvaron kom emellan.

Och så läser jag i dagens Svenska Dagbladet om det nystartade förlaget Novellix, som ska satsa på att ge ut kortprosa i pixibokskostym. Premiär i maj, med bland andra Unni Drougge, Jens Liljestrand, Maria Sveland, Jonas Karlsson och Karin Ström på utgivningslistan. Ser väldigt spännande ut.

Note to self: Genomför tankar genast i fortsättningen.

4 reaktioner till “Drömmen om en litterär Pixibok (2)”

  1. Amanda: Det var på intet sätt min avsikt att förringa Brevnoveller, som jag tycker är ett ypperligt initiativ. Men här var det ju rätt mycket pixiformatet som jag blev avis på…

    Är det för den delen någon mer omgång av Brevnoveller på gång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *