Tre komma sju

Det verkar råda någon sorts konsensus om att ”Vi har redan sagt hej då” på en femgradig skala är värd 3,7 i snittbetyg. På de två sajter som jag kan komma på att den kan betygsättas, Boktipset och Storytel, innehar den just det betyget.

3,7. Bör jag vara nöjd med det? På en femgradig skala brukar ett betyda uselt, två godkänt, tre bra, fyra mycket bra och fem världsklass. Att då ligga betydligt närmare epitetet mycket bra istället för bra, måste väl ändå ses som godkänt?

Ja, jag är nöjd. Inte mycket nöjd, men nära på. Säg 3,7 på en femgradig skala ungefär.

3 reaktioner till “Tre komma sju”

  1. Åh jag vet precis. Mitt högstadiebetygsmedel låg på 3,7, tyckte det lät så fjuttigt att jag fick tvinga mig själv att ta fram dokumentet och titta mer på fyrorna och femmorna än de få tvåor som sabbade hela grejen.

    (Jag har satt 4 i betyg på bägge dina romaner – skulle dock gett Dannyboy 4,5 om det hade gått!)

  2. … och nu la jag in en beställning på den bara för det! ”Vi packar nu ditt bokpaket”-bilden värmde mitt hjärta lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.