Driftstopp, Weimarrepubliken och jag

Jag vaknar irriterad och kanske beror det på att min sajt, återigen, låg nere i flera timmar i går kväll och det stör mig, det gnager i mig för jag hatar att inte kunna bli nådd, bli sedd, bli granskad, synad och genomgången. Jag gnisslar tänder, snurrar runt i sängen, vaknar med huvudet i fotändan och täcket på golvet med kudden instoppad i munnen och en bibel i ett Höganäskrus om halsen.

Ni fattar magnituden.

stadavsten.jpgDock finns det saker som trots allt glädjer. Jag läste slutligen (jag har varit en extremt dålig läsare på sistone) ut den magnifika ”Berlin: Stad av sten” i går kväll. Fantastisk skildring av den tyska Weimarrepublikens väg mot nazismen, skildrad genom ögonen på några Berlinbor i slutet av 20-talet. Och det är bara den första delen i trilogin av Jason Lutes som översatts ännu, så jag har två delar till att hänga i svångremmen. Tjoho! Mer fylliga och icke sömnurlakade recensioner kan för övrigt hittas bland annat här och här, jag vet att Sydsvenskan hade en väldigt positiv sådan också men jag hittar den fasiken inte på deras sajt, oh well.

Dags att göra frukost.