DJtv #2 – Död åt olönsamma böcker

I det andra avsnittet av ”Daniel & Johanna pratar litteratur” tar vi utgångspunkt i några uttalanden som Akademibokhandelns vd gjorde nyligen i en intervju och nördar ner oss i bokhandlarbranschens framtid. Dessutom introducerar vi ett vättebarn.

Länkar till sådant som nämns i inslaget:

Intervju med Ulf Lindstrand i Svensk Bokhandel, plus ledarkommentar
Mitt textinlägg i frågan
Annina Rabes inlägg på Shampoo rising
Bokhora köar i tolv år
antikvariat.net

10 reaktioner till “DJtv #2 – Död åt olönsamma böcker”

 1. Filmen stannar på 00:03 för mig (samma sak på bokhoras MM-film). Kanske beror på något hos mig, men jag kunde titta på videon förra veckan!
  Vill ju se och höra era diskussioner 🙁

 2. Vad trist! Men jag tror tyvärr att problemet ligger hos dig, symptomen låter nämligen identiska med de jag hade när jag försökte spela upp Youtube- och Vimeofilmer på min jobbdator för en tid sedan. Körde jag i Firefox så stannade filmerna obönhörligt efter tre sekunder, hur jag än betedde mig. Däremot kunde jag köra dem i Internet Explorer utan problem. En uppdatering av flashspelaren på jobbdatorn löste dock problemet, och nu rullar alla filmer utan problem igen i alla webbläsare.

  Men i och för sig borde inte förra veckans film funka nu heller i sånt fall för dig antar jag. Men jag kan inte se att det borde bli skillnad, för de är producerade och upplagda på exakt samma sätt… Hoppas det löser sig!

 3. Låter som samma sak jag råkade ut för när jag använde Firefox. Det slutade med att jag:
  1. Ominstallerade Flash (hade ominstallationsprogrammet nära tillhands, så det kunde gå snabbt), eller…
  2. Struntade i att kolla på filmerna.

  Tror jag fick något råd att installera en något äldre version av Flash också, men det vet jag inte om det är så bra (säkerhet!).

 4. Men gud var irriterande att det inte fungerar ordentligt hos alla. Konstigt det där. Jag sökte också runt på lite forum, bland annat här och här, och det är tydligen ett problem som främst drabbar Firefox, men inte bara. Tyvärr verkar det inte finnas något enkel lösning på problemet heller, utan bara krångliga.

Kommentarer är stängda.