Det nya livet har startat

Jag har gått och blivit med iPhone. Trots min stora Applekärlek har jag hållit emot i två år, i originalupplagan var det den sunkiga kameran plus avsaknaden av 3G som fick mig att säga nej tack, i uppföljaren enbart den sunkiga kameran. Men när mina minimikrav i det avseendet – autofokus plus 3,2 megapixlar – nu uppfylldes i och med iPhone 3GS, hade jag inte längre någon ursäkt.

Och självklart älskar jag den redan. När det gäller vissa saker tycker jag visserligen att Apple fortfarande har en bit kvar, men i deras iver att vara så enkla och avskalade som möjligt försvinner väl en del funktioner. Något jag verkligen saknar är möjligheten att ställa in olika profiler – på min tidigare mobil hade jag fyra beteenden inställda för ring-, sms- och vibratorsignal beroende på miljö och tid på dygnet. Exempelvis var Sova inställd på avstängt smsljud, avstängd vibrator men påslaget ringljud enligt premissen att jag gärna väcktes om något var riktigt viktigt (då ringer man), men helst undvek nattliga TT-flashar eller fyllesms. Likaså var Utomhus vibrator inställd på fullt ös på allt, så att jag förhoppningsvis skulle märka att telefonen påkallade min uppmärksamhet när jag var på stan. Nu måste jag istället gå in och ställa in varje pryl manuellt, något som stör mig en smula.

Men hey – det finns säkert någon applikation för det också som jag hittar vad det lider.

Kameran är dock – trots förbättringarna i 3GS – märkbart sämre än i min tidigare Nokia 6220 Classic. Den hade å andra sidan den överlägset bästa kamera jag någonsin stött på i en mobiltelefon.

Men hey – jag har ju ändå en iPhone nu och mitt Appleliv är komplett.

Tills de släpper sin tablet i höst/vinter vill säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.