Det är ju sommar, dummer (3)

Josefine smsar. Brunch? Vi vet att Kung Carl är stängt, så hon föreslår att jag kollar Kvarnen, Boulebar och Hotel Hansson. Själv ska hon åka och träna, jag får ansvaret att hitta något, påpassligt gjort, jag gnisslar tänder över hennes smarthet att undvika det som enbart lär bli ännu en blodtryckshöjande livserfarenhet.

För sommar. Stockholm. Brunch. Tre saker som inte går ihop, ett evighetspågående skämt. Boulebar sommarstängt. Kvarnen sommarstängt. Jag meddelar Josefine, hon svarar Det är som att vi bor i en Hollywoodkuliss, bara fasader, inget bakom och jag provar Hansson, på sin hemsida frontar de ju ändå med budskapet Besök vår utsökta brunch! med gigantiska blå bokstäver. Receptionisten låter dock förvånad. Nej brunchen har haft stängt hela sommaren, vi öppnar väl om några veckor igen, säger hon svävande. Jamen det är är ju helt sjukt! Allvarligt! säger Josefine över telefonen. Vi bestämmer oss för att gå och fika istället.

Bondby. Jag har sagt det förr och jag lär säga det igen.

——

Uppdatering söndag kväll: I ärlighetens namn bör jag erkänna att vi till sist faktiskt hittade en öppen brunch – Rival på Mariatorget som i dag öppnade efter att ha haft sommarstängt. Gott var det också, om än väldigt blåsigt på balkongen där vi fick sitta eftersom alla platser var bokade inomhus.

5 reaktioner till “Det är ju sommar, dummer (3)”

  1. I ärlighetens namn vet jag faktiskt inte ens vad brunch är för något. Däremot något som ”alla” pratar om och som ”alla” äter i film och TV och Sthlm innerstad odyl. Som om ”brunch” är något där man spretar med lillfingret liksom… vadå? Funkar inte McDonalds? Det finns ju massor med skrämpmatställen som inte bara serverar skräpmat eller är brunch något man måste äta på ett ”fint” ställe för att kunna säga. ”Jag och x inmundigade en brunch på Hotel Kung Carl idag” som om man är inte bara fin utan har fet plånbok också…. haha haha haha (nu fick jag dryga mig lite)

    De som bor i förorten – inte käkar de väl brunch överhuvudtaget – eller???

  2. Poängen med en brunch är ju att det ska vara en (välsmakande) buffé så dignande att man rullar därifrån så överdoserad att man inte behöver äta igen förrän nästa dag. Den effekten är svår att uppnå om man går och fikar eller äter på sina vardagsställen.

  3. Tänk om McDonalds hade buffé. Vad sjukt det skulle vara. All-you-can-eat Donken.

    Håller med Daniel – det har inget med vita dukar och silverskedar att göra. Det ska vara ett upplägg med olika inslag av frukost- och lunchrelaterade livsmedel (varma/kalla/söta), serverade i sådan mängd att man kan sitta länge och äta. Ofta involveras också ett omfattande kaffedrickande.

Kommentarer är stängda.