Daniel Åberg version 1.4

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Jag promenerade hemåt genom den snölösa och således kolsvarta Stockholmskvällen, tog en sväng förbi postboxen (Morgan: det fanns godis – bokstavligt talat – från filmfestivalen däri) och stegade därefter mot hemmet där kvällen skulle användas till skrivande eller åtminstone textredigerande.

Så står jag vid spisen. Vattnet har precis börjat koka – skåpen ekade relativt tomma på spänning så jag hade tänkt mig något så fashionabelt som nudlar och knäckebrödsmackor med ägg – och tanken hm, kanske skulle jag ta en snabb titt på det där med att fixa en sökfunktion på sajten flashade förbi någonstans i ögonhöjd, det vill säga en bit ovanför den surrande köksfläkten. Fem timmar och tvåhundra sammanbitna svordomar senare slog jag utmattad, gröthjärnad men relativt nöjd igen datorn. Ibland går det som sagt inte riktigt som man tänkt sig.

Nu tog visserligen sökfunktionen – thank you almighty Google – ni ser uppe till höger i sidolisten max tjugo minuter att fixa. Nej, det var när jag kom på den strålande idén att även lägga in en arkivfunktion, som nu kan beskådas längst ner till höger i sidolisten, som helvetet brakade loss. Jag ska bespara er de tekniska detaljerna (jag förstår dem knappt själv), men låt mig säga att faktumet att jag när jag byggde den här sajten förra senvåren tweakade till ett WordPresstema in absurdum för att få utseendet dit jag ville utan att egentligen kunna kodknackeri nu medförde rejäla problem när jag skulle få WordPress sökfunktion från defaulttemat att sköta sig. Eh, det är det jag tror jag sysslade med hela kvällen i alla fall.

Hur som helst, nu går det att söka samt vältra sig i ett specifikt förflutet – och som vi alla älskar det! – utan att klicka sig fördärvad sida för sida bakåt. Enjoy.