Born and bred

Vi har satt ut en annons på Craigslist där vi söker boende i New York i höst, från oktober till årets slut. Några svar har rasslat in, ett helt fantastiskt i Prospect Heights  som hade allt vi kunnat drömma om, tyvärr tystnade dock uthyraren snart, troligen fick hon väl någon som ville hyra hennes studio apartment i hennes viktorianska brownstone house för en längre period än de tre månader mellan oktober och december vi kunde tänka oss.

En lustig filur började dock snart höra av sig, som sade sig ha en lägenhet i Williamsburg att hyra ut. Helt okej pris, helt okej läge (även om adressen i fråga inte verkar vara ett bostadshus enligt Google street view), helt okej lägenhet (flera bilder bifogades), men också mycket bristfällig engelska. Missförstå mig inte, även jag har säkert skrivit en del småtokigt på engelska i mina dagar, men när man presenterar sig med amerikanskt namn och säger sig vara born and bred in the US of A, dessutom för tillfället boende i England (vilket var orsaken till att lägenheten skulle hyras ut), känns det en smula konstigt när hans engelska mest ekar av den ton som brukar prägla de glada mejl som ibland dyker upp med besked om att man vunnit 50 miljoner euro på lotto, redo att cashas in bara man skickar över lite personliga uppgifter. När jag försynt frågade om det var möjligt att låta en vän komma och kolla på lägenheten innan jag skickade över mina passuppgifter samt de 1800 dollarna i pant samt den första månadshyran på 1500 dollar, var det tyvärr inte möjligt – han bodde ju som sagt i England just nu, men så fort jag hade betalat in pengarna skulle han åka över till USA och ge mig nycklarna. I am giving you 100% assurance that everything is Okay, avslutade han sitt senaste mejl.

Jamendåså. Bara att betala och börja planera för en höst i Williamsburg med andra ord.

4 reaktioner till “Born and bred”

  1. I skrivande stund hyr vi lägenhet i New York, East Village, för några veckor. Vi hittade den via http://www.airbnb.com och på samma sida bokade vi även liknande boende i San Francisco längre fram i sommar. I New York har allt gått hur bra som helst – trevlig och hjälpsam hyresvärd, lgh på bra ställe – men i San Francisco hade hyresvärden plötsligt ändrat sig när vi skrev tillbaka för att bekräfta. Och det var dagen innan vi skulle åka till New York… Stress!
    Hur som helst – det kan vara värt att kolla på airbnb om ni fortfarande letar. De har alla möjliga sorters lägenheter, och man kan maila med hyresvärden för att försäkra sig om att han/hon är ok innan man hyr.
    Hoppas ni hittar något bra ställe!

  2. Vi har kikat lite på airbnb tidigare också, men det verkar lite svårt att hitta långtidsboenden där tycker jag. Men jag ska ge det en ny chans. Tack för pushen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.