Boklistmania here we go again!

Precis som en del andra bokbloggare så tar även jag mitt ansvar och biter tänderna i Expressens lista över de böcker som tydligen folk har i bokhyllan utan att ha läst dem, eller åtminstone inte orkat läsa klart. Expressen verkar för övrigt ha snöat in på det här med böcker och listor, det var ju de som låg bakom den senaste vågen också. Vore kul om de körde en lista som känns … tja, relevant någon gång också.

1. ”Vernon God Little” av D B C Pierre – äger ej/har ej läst.
2. ”Harry Potter och den flammande bägaren” av J K Rowling – har aldrig vare sig ägt eller läst någon Potterbok. Däremot tror jag att jag har sett de tre första filmerna. Eller? Den sista jag såg var den med den flygande bilen och spindelgrottan.
3. ”Odysseus” av James Joyce
– äger och har läst. Men det var knappast mitt livs läsupplevelse.
4. ”Kapten Corellis mandolin” av Louis De Bernieres – äger ej/har ej läst.
5. ”Cloud atlas” av David Mitchell – har jag aldrig ens hört talas om.
6. ”Satansverserna” av Salman Rushdie – äger jag och har läst. Dessutom är det en av mina absoluta favoritböcker.
7. ”Alkemisten” av Paulo Coelho – äger ej/har ej läst.
8. ”Krig och fred” av Leo Tolstoj – äger ej/har ej läst. Men jag har sett filmen.
9. ”De små tingens Gud” av Arundhati Roy – äger jag/har inte ens öppnat den. Hm – den enda det verkar stämma på.
10. ”Brott och straff” av Fjodor Dostojevskij – äger jag två olika översättningar av och har läst båda om jag inte minns fel. En gång på gymnasiet och en på litteraturvetenskapen.

Hm, tre av tio hade jag läst, plus att jag ägde en utöver det. Jag har ingen aning om det säger något om mig. Men listor är ju alltid skoj.