Berlin, faderskap och chiliplantan

Jag ska åka till Berlin om exakt en vecka och eftersom jag är så tagen efter läsningen av ”Berlin: Stad av sten” känner jag att jag behöver insupa mer litteratur om platsen i fråga, gärna skönlitterär sådan och lättinförskaffad till på köpet, för dagarna som kommer är alltför hektiska för att jag ska ha tid att hinna leta i antikvariat eller nätbeställa eller låna på bibliotek. Så fram med era tips om ni har några, pronto!

Det blir mitt livs andra besök i den tyska huvudstaden, förra gången var för nio år sedan när jag tågluffade och om jag förstått Peter rätt så kommer mitt liv aldrig att bli sig likt igen efteråt. Jag vet inte om det är ett hot eller ett löfte.

chili.jpgIn other news så fick jag i går kväll fyra småväxta chiliplantor i present av min kompis Magnus. De står i mitt fönster nu, har inte hunnit plantera om dem ännu, på söndag kanske. Jag har ju tidigare här i bloggen skrutit om att jag har elva krukväxter i min lägenhet, men det här är något helt annat, de är så små, så söta, så … hjälplösa. Jag känner faderskapets börda och jag är lite rädd.

6 reaktioner till “Berlin, faderskap och chiliplantan”

  1. Moa-Lina Croalls debut från i höstas ”Sen tar vi Berlin” är en fin historia som bland annat tar plats i ja, titelstaden. Finns säkert i en bokhandel nära dig.

  2. Jag ska se till att arrangera en välkomstcermoni med p när du kommer ner, så att livet – så som du känner det – aldrig blir sig likt igen. Läs Judith Hermanns första bok ”Sommarhus senare”, den utspelar sig i Berlin. Grymt bra. ”Ingen annan tysk författare kan som hon beskriva med vilken hängivenhet hennes generation slarvar bort och slösar bort sig själva.” Och om inte det räcker med dekadens så utspelar sig ju min nya bok till stor del i berlin… Bis später!

  3. Hm. I senaste laget kanske, men om du fortfarande är sugen på bra Berlinböcker kan jag rekommendera Carl-Johan Vallgrens bok ’Berlin’ – en skapelse i gränslandet mellan skönlitteratur och reseguide.

  4. Ah, eftersom jag ämnar åka till Berlin fler gånger i mitt liv tar jag det tipset till mig med varmt tack!

Kommentarer är stängda.