Berlin, bananer och bensin

Chiliplantorna mår fortfarande bra trots att jag inte flyttat över dem till större krukor än, tackar som frågar. Judith Hermanns ”Sommarhus, senare” är inköpt och påbörjad. Såg ”Sunshine” och slutligen ”De andras liv” i går kväll, ska jag till helgen bli berlinare för några dagar måste jag ta tag i min tyska bildning. Jag vet att öl betyder bensin, kan vara bra att komma ihåg. Borde försöka se ”Goodbye Lenin” före helgen också, vet inte varför jag inte såg den när det begav sig och det går att fundera över varför jag bara vill se filmerna som grottar i Östberlin, men det är något djupt fascinerande med den delade staden, jag förstår inte varför jag inte ägnat den större tankeverksamhet tidigare. Nu tänker jag på den ständigt, från morgonklockans ringning till kvällningens insomning, ich bin ein Berliner från morgon till kväll.

Fast nej, ”Sunshine” hade inte särskilt mycket med Tyskland att göra och jag förstår inte varför en så vacker film om mänsklighetens gräns var tvungen att go bananas de sista tjugo minutrarna och förvandlas till en dålig ”Alien”-kopia.

Nåväl. Det är en ny vecka med oh joy bara tre arbetsdagar och jag tänker satan i gatan skriva åtminstone i 40 minuter före jobbet i dag. Men först ska jag koka gröt.