Baggen, servern, ”Star trek” och jag

Två ynka baggar till ”Darling” (lita inte på DN:s uppgifter om att det bara blev en). Två ynka. Min gissning om fyra och blott en till ”Du levande” blev således så fel att det visslade om det från Vasastan ända bort till galan på Cirkus när Roy Andersson snodde med sig trion manus, regi och film.

Och jag kan inte låta bli att tycka att det är rätt dåligt. Ett dåligt betyg för svensk film när den inte behagar prisa det nyskapande som ”Darling” ändå innebar. Jo visst, ”Du levande” var fin, men det är ett val som känns så … så förutsägbart, så enkelt och tryggt trots att vi pratar om en så avig filmskapare som Roy Andersson, en förutsägbarhet som väl bäst illustreras av att juryn i rena farten gav honom manuspriset trots att filmen om jag förstått saken rätt knappt ens hade ett riktigt sådant, något han själv verkade insinuera när han tog emot baggen. Jag är mycket besviken och usch och fy på er alla baggar där ute.

Nåja. I eftermiddag presenteras Oscarsnomineringarna och det är ju lilla julafton på ett helt annat sätt än den svenska ankdammen. Morgan, jag hoppas att du fixar tipstävlingen trots New York-boendet? Jag vill ha min andra raka triumf.

——

För övrigt: Min sajt har lidit av grava problem det senaste dygnet och stundtals varit lika enkel att kommunicera med som en fyramånadersbebis – ibland har den släppt ifrån sig ett par ynka läten som påmint om kontakt men oftast har den levt i ett eget universum. Jag har gnisslat ner ett par hörntänder till följd av eländet, och när jag sent igår kväll såg att min webbhotell-leverantör längst ner på sidan kallad ”Driftinformation” – alltså sidan som enbart informerar om ickedrift – hade kompletterats med tillägget:

dell.png

Skulle det göra mig lugn?

——

Men mitt i all bedrövelse finns det ändå glädjeämnen här i livet. Teaser-trailern till JJ Abrams kommande ”Star trek”-film har äntligen hamnat på nätet i något mer än taskig cam-version. Kolla in den i HD här och kissa sedan på er lika mycket som jag just gjort.

En kommentar till “Baggen, servern, ”Star trek” och jag”

  1. Star trek trailern är nära på erotik…. hur ska man stå ut att vänta tills julen 2008? Jisses!
    det var väl bra att de ändrade introuppläsningen från STo ”.. to boldly go where no man has gone before” till TNGs version ”….where no one has gone before” lite mer könsneutralt förhållningssätt. Även synen på entiteter…*L* Nu återstår det att se denna film, kan den bli dålig? *håller andan*

Kommentarer är stängda.