Andrea kliver upp ett steg

Breaking news in film-Sverige, fick just ett pressmeddelande:

Andrea Reuter blir ny programledare för Filmkrönikan

Säsongsavslutning för Filmkrönikan imorgon: Helena von Zweigbergk säger tack och adjö och Andrea Reuter säger välkommen åter.

Imorgon, tisdag den 1 maj kl 20.00 i SVT2, är det säsongsavslutning för Filmkrönikan. Det är också sista programmet för Helena von Zweigbergk som efter två säsonger tackar för sig och lämnar programledarrollen för att fokusera på sitt författarskap. Ny frontfigur för Sveriges äldsta kulturprogram blirAndrea Reuter.

Andrea Reuter är ett välbekant ansikte för Filmkrönikans tittare då hon under de senaste två säsongerna har varit recensent i programmet. Dessförinnan ledde hon bland annat egna filmprogrammet 400 Bio i TV400. Och det är en sprudlande glad programledare som ser fram emot att sätta sin prägel på programmet:

– Äntligen min tur att leda Filmkrönikan. Som jag har längtat, säger Andrea Reuter som tillsammans med redaktionen nu påbörjar arbetet med att utveckla programmet inför nypremiären till hösten. Aktuell och löpande filmbevakning blir det som vanligt men man satsar även på fördjupningar vid sidan av ordinarie Filmkrönikan. Tre timslånga specialprogram utlovas under kommande säsong.

– Filmkrönikan ska stå för en bred filmbevakning. Att komplettera ordinarie Filmkrönikan med längre fördjupande filmprogram är ett bra sätt att tillfredställa olika publika behov, säger Sergei Muchin, programchef för Nöje/Fakta/Kultur på SVT i Göteborg.

Hur det här påverkar tidsplanen för det redan uppskjutna filmprojektet vet jag inte (Andrea är en av producenterna) men men, det får ta den tid det tar och det är ju fortfarande mitt ansvar att få fram ett manus innan något annat kan hända. Grattis till jobbet Andrea, jätteroligt!

2 reaktioner till “Andrea kliver upp ett steg”

  1. Är inte Andrea Reuter GAIS-are innerst inne?
    KOMIGEN GRÖNSVART…& lycka till Andrea.

Kommentarer är stängda.