Allt förblir som förr! Yes!

Nähäpp, det blir ingen galleria på Odenplan, de högljudda rödskynkarna vann, får behålla sin grå oas precis som den alltid varit. Den unika småstadskänslan, mitt i Sveriges huvudstad, precis där den hör hemma, förblir intakt!

Och vilken seger det blev. Istället för sju års byggrop med en ny knytpunkt plus ett stort underjordiskt butikscentrum som resultat får vi nu fem års byggrop med en ny knytpunkt och ”en del butiker och kaféer och liknande” enligt ordföranden i exploateringsnämnden. Bring out the champagne.

Bah.

5 reaktioner till “Allt förblir som förr! Yes!”

 1. fast sverige är ju redan det land i världen med flest kvadratmeter shoppinggalleria per capita, så du behöver inte oroa dig för att misstas för något annat än konsument.

 2. Det må så vara på ett nationellt plan, men det är ju knappast fallet när det gäller Stockholms innerstad. Vasastan (även om det är ett område vars exakta geografiska begränsning brukar variera lite) är Stockholms näst största stadsdel efter Södermalm, och här är shoppingutbudet rent ut sagt uselt hur man än ser på det. Jag tycker det är väldigt märkligt.

  Och att varje småstad i Sverige har en galleria har ju en historisk bakgrund i att alla Domuskomplex gick i konken på åttiotalet och att man stod där med massvis av outnyttjad lokalyta mitt i stan som man var tvungen att fylla med något annat.

 3. å andra sidan tar det väl dig ungefär fyra minuter att promenera ner till drottninggatan med gallerior och varuhus? huruvida h&m ligger två eller fyra minuter bort kan väl inte spela så stor roll? för min del får de gärna bygga om odenplan i 20 år om de vill, men fyll då våningsplanen med vad som helst förutom butiker. varukonsumtionen i det här landet liknar ju redan något slags sjukdomstillstånd.

 4. Nja, en kvart tar det mig faktiskt att promenera längs Norrtullsgatan/Drottninggatan ner till city, om man med city menar kvarteren kring Åhlénshuset. Exakt vad jag ska sysselsätta mig med nu faktiskt.

 5. Det för jävligt varför inte utveckla området när det ska utvecklas. Varför göra något halvdant när det kan göras bra?

  Jag tycker odenplanborna är själviska, och hindrar en stad i utveckling.
  Sverige står still medan omvärlden går förbi.

  Titta på Barcelona, en stad som blandar nytt med gammalt, de är inte rädda för det nya. De som inte vill ha gallerian är de äldre, 40-talister har någon frågat vad de yngre tycker om det hela, de som ska leva i staden när dessa bakåtsträvare har dött..

  Jag har själv bott vid Odenplan och tycker stadsdelen har potential, jag är för Gallerian och för en utveckling av Stockholm. Jag tycker Rodamco ska överklaga.

Kommentarer är stängda.