”Amberville”, bakfyllan och jag

Jag ligger här i min säng och känner bakfyllan ack så sakta lämna min kropp och tänker vad hände egentligen med ”Amberville”? Det bloggades å det grövsta om den i höstas efter en rätt lyckad pr-kampanj, det spekulerades kring vem som skrivit den – bland annat här hos mig – det hävdades att den var the shit på bokmässan i Frankfurt men … ja men förutom det då? Köpte någon bokjäkeln egentligen? Fanns det något publikt intresse för en roman där mjukisdjur lever rövare i en stad liknande Stockholm? Har den getts ut utomlands någonstans ännu, var det inte så att den hade direktöversatts till engelska redan från början? Jag kan inte påstå att jag sett någon läsa boken, och SvB:s topplista har den ju mig veterligen inte nått (just nu ligger dock deras sajt nere ser jag, vilket omöjliggör faktakontroll), så hur ser framtiden egentligen ut för den planerade bokkvartetten?

Och efter de bakfyllefunderingarna övergår jag nu till övriga tankenötter: Hur fylla magen när jag inte orkar gå och handla och skafferiet ekar frukosttomt? Och hur i hela fridens namn ska den här bleka skuggan av en människa kunna vara redo för födelsedagskalas i Rotebro om två timmar?