De gröna råttorna, uttalet och könet

bildt.jpgAtt Carl Bildt bar en kavaj med gröna råttor på på Grammisgalan igår kväll har väl inte undgått någon och jag ska inte orda så mycket om det, även jag tappade hakan och det var ju årtusendets bästa pr-kupp, nu vet ju till och med kidsen vem landets utrikesminister är – om de nu råkade hamna framför föräldrarnas ång-tv igår och kollade på det där musikprogrammet där artister spelade årsgamla hits och Lasse Stefanz uppträdde vill säga.

Nej, vad jag tycker man kan orda lite om är det mystiska faktum att inte Baluba i förväg sett till så att prisutdelare Bildt åtminstone hade närheten av en aning om hur han skulle uttala namnet på den där mystiska producentduon han fick dela ut exportpriset till. För vad det än var han läste innantill från diplomet som tjejen vid hans sida höll upp, så var det då inte Bloodshy & Avant.

Bäst på Grammisgalan: Annika Norlins uppmaning i sitt tacktal om att skrota könskategorierna. Visst, det blir färre priser att dela ut, men det är ändå väldigt mystiskt att inte män och kvinnor kan tävla mot varandra i samma klass i något annat än hästsport.

——

Och nu något helt annat: Det är ju väldigt sött att Fredrik Strage gör en pudel i dagens DN och ber om ursäkt för sitt höga ”Arn”-betyg. Nu återstår bara att recensenten i Nerikes Allehanda, som använts som enda dragplåster i bioannonserna, ska krypa till korset.

7 reaktioner till “De gröna råttorna, uttalet och könet”

  1. succsessivt lämnas arn ensam åt sitt eget öde. har inte bestämt mig än om jag någonsin ens vill se filmen, hursomhelst verkar det vara ”well money spent” – not.

  2. Sött? Hell no. Otroligt fjantigt. Fegt att inte våga lita på sin första reaktion. Men det värsta är att han påstår sig vara mån om puliken, han koketterar med ett dåligt samvete och står och lämnar tillbaka pengar till biobesökare, när det enda som får honom att ligga vaken är hans eget namns anseende. Riktigt dåligt.

  3. Äsch, att han ångrat sig och står för det är väl inte fjantigt, hur ofta är det människor erkänner misstag egentligen? Jag tror nog att hans ego hade klarat att stå för trean. Sen att själva penningutdelandet har lite publikfriande kvällstidningsvibb tycker jag bara är uppfriskande med tanke på att vi ändå pratar om DN här.

  4. Men det är ju inget misstag han erkänner – han byter bara åsikt. Själv tycker jag Arn förtjänar en stark trea. Den är aldrig långtråkig. Lite mindre pompa och mer humor och betyget hade kunnat bli ännu högre. Jag är helt säker på att Strages fuktade finger i luften ligger bakom det nya DN-betyget.

  5. Håller helt med om att den sneglar alldeles för oblygt på Ringen. INte bara du, det är uppenbart. Musiken lät ju snodd rakt av. Men det är ju den otroligt gullliga kärlekshistorien allt handlar om, som i Ivanhoe, stridsscenerna var precis lagom korta. I Sagan om Ringen är de ju outhärdligt utdragna.

  6. Carl Bildts kavaj med råttmotv är väldigt elegant och vacker,men jag upprörs mycket av folks dumma kommentarer om den. Jag uppskattar Carl Bildt för att han stolt visar upp sin råttkavaj och tar den i försvar.
    Jag uppskattar lika mycket Kristian Luuk eftersom han ville låna Bildts tjusiga kavaj med råttmotiven på. Människor som inte gillar råttkavajen är endast cyniska råtthatare. Heder åt Karl Bildt och Kritian Luuk!
    Stå på er,och använd den fina kavajen med råttorna på i fortsättningen också. Hälsningar från en råttälskare!!

Kommentarer är stängda.