Varje gång vi hör dem

Trots schlageryran så är den låt jag lyssnat mest på på sistone utan tvekan Lily Allens ”I could say”. Det är den bästa Saint Etienne-låt som någonsin gjorts som inte Saint Etienne gjort. Precis som Orups ”Stockholm” är den finaste Pet Shop Boys-låt som inte Pet Shop Boys gjort.

På bussen hem från Kolmården fördjupar vi oss i ämnet. När vi kringlar fram genom Jalle, Julle och Hjulius-skogarna kopplar jag in dongen och vi kommer fram till att de bästa Saint Etienne-banden är One Dove och Dubstar.

Det bästa Pet Shop Boys-bandet är Electronic, men de bör diskvalificeras eftersom både Neil Tennant och Chris Lowe medverkat här och där under karriären. I övrigt? Kurvorna är för många och för kraftiga och vi mår illa i svängarna men Mattias pratar om The Field Mice som gjorde originalet till ”Kiss and make up” som Saint Etienne senare gjorde berömd. Cirklar som sluts, världar som når sin ände, vägar som går mot Norrköping.

En annan utomordentligt fin svensk Pet Shop Boys-låt är Lisa Nilssons ”Varje gång jag ser dig”. Det var mycket där runt 1992.

5 reaktioner till “Varje gång vi hör dem”

 1. Jag gillar verkligen att du skriver att ”Stockholm” skulle kunna vara en PSB-låt. För så är det verkligen. Sjukt samma stil liksom. Men jag måste dra i nödbromsen för Varje gång jag ser dig. Om du tycker att det är PSB, ja då kan du lika gärna lägga in alla låtar från samma period under det facket, och det känns ju lite väl fan(!)atiskt. 🙂

  Mauro Scoccos Varje gång jag ser dig är ju en funkig Brand New Heavies-liknande låt skulle jag nog säga. PSB för mig är pop och elektroniskt… men sällan funk. Håller du med?

 2. Faktum är att det var rätt länge sedan jag lyssnade på Lisa Nilsson-låten, men jag vill minnas att det är introt som jag tycker är PSB:igt. Faktum är att jag i en tidig nördattack som 17-åring gjorde någon sorts hemmagjord kassettbandsmix där jag satte ihop ”Stockholm” och ”Varje gång jag ser dig”. Eller blandar jag ihop den med en annan låt? Hm, får kolla när jag kommer hem på söndag, har ”Himlen runt hörnet”-skivan i cd-hyllan tror jag.

 3. Stockholm! introt är ju väldigt bra och ja pet shop boys.

  Det var så länge sedan jag tittade in här och blev så glad att det handlade om Orup och Lisa Nilsson. Kanske kommer det ljusare tider iallefall.

  Mkt nöjd med DJtv, har bara sett sista men ska kolla in de andra med.

  hej från emmy från förr

 4. Åh, det glädjer mig att jag kunde göra dig glad Emmy! Hoppas de andra DJtv-avsnitten faller dig på läppen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.