Var förälder på sin plats

Det kom en försändelse från Pampers i går, adresserad till Johanna Ögren. Visst händer det väl att kvinnor drabbas av urinläckage efter att ha fött barn, men de Active Fit som försändelsen innehöll var riktade till personer på 7-14 kg, vilket känns en smula i underkant för henne, även om hon är rätt liten.

Nej, jag försöker inte göra mig dummare än vad jag är. Jag försöker bara vara rolig istället för att lacka ur och bli förbannad. Förbannad på att det faktum att sedan Tage föddes har vi kanske fått tio brev i lådan med varuprover för bebisar, och av dem har nio varit adresserade till Johanna, och inget till mig. Detta trots att det torde vara lika enkelt att dra ut faktumet att jag är pappa till en bebis ur Spar-registret som det är att Johanna är mamma.

Men ironi går ju sällan fram. Så jag försöker på den förbannade vägen istället:

Kära Pampers, hur jävla svårt kan det vara att istället skriva ”Till vårdnadshavare för” följt av bebisens namn på era utskick, istället för att bara rikta sig till mammorna? Att det inte är omöjligt vet jag, för det tionde brevet med varuprover som vi fick hade faktiskt löst adresseringsproblematiken just så.

Därefter öppnade jag försändelsen. Förutom två blöjor bestod innehållet av en stor rabattkupong. På bilden ses en bebis iförd sin nya blöja, glatt lattjandes med sin pappa. Man behöver inte direkt heta Don Draper för att förstå tankegången: Mamman ordnar med blöjorna så att pappan kan leka med sitt barn.

Hej hej Pampers, femtiotalet ringde och ville ha sin marknadsföringsstrategi tillbaka.

——

Uppdatering: Självklart borde jag ha skrivit vårdnadshavare och inte målsman i mitt bättringsförslag. Man kan utan tvekan anklaga mig för att vara en mansgris som trots allt vill upprätthålla patriarket, men ärligt talat glömde jag faktiskt bort att vårdnadshavare är det uttryck som brukar anges officiellt överallt nu. Vilket ju är extra korkat med tanke på att jag ju för bövelen skrivit flera gånger om mina turer med Skatteverket angående min registrering som vårdnadshavare åt Tage.

Jag ändrar helt fräckt i inlägget.

3 reaktioner till “Var förälder på sin plats”

 1. För att man nog inte får skicka riktad reklam till småbarn,tror jag.

  ”Målsman för…” räknas nog inte.

  Men visst är det irriterande.

  Droppen för oss var när kommunen skickade besked om dagisplats till MIG fast vi uppgett pappans namn på ansökan.
  Hur tänkte dom då?

  Vi får leta upp mammans namn och skicka till henne ändå…för skicka till pappan kan vi ju bara inte göra?

 2. Är du säker på det? Det står ju i sådant fall uttryckligen att brevet inte är till honom, utan hans föräldrar. Och vi HAR ju fått ett utskick som såg ut just så, även om jag tyvärr inte minns vilket företag det var som skickade det.

  Sedan handlar det ju om rim och reson också. Även om det finns etiska regler som säger att man inte ska adressera reklam till barn under 16 år (enligt mina googlingar), så lär det ju finnas få som tror att en bebis på sex månader påverkas i positiv riktning för Pampers bara för att det kommer ett brev från dem där hans namn nämns i adressrutan…

  Ska bli intressant att se hur de hanterar vår dagisansökan, som jag skickade in i går kväll. Visserligen uppgav jag både mitt och Johannas mobilnummer, men eftersom det är jag som är föräldraledig angav jag mitt nummer som nummer vi skulle kontaktas på. Spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.