Upplurad på läktaren

Men vafalls! Här är man inne på dag fjorton utan kaffe enligt rekommendationerna från GI-gurun Lauritzon, och vad är tacken? Jo, knappt har man hunnit vakna innan man får den här DN-artikeln knytnävad rakt i solar plexus. Kaffe förebygger demens! Och inte nog med det, kaffe motverkar även Parkinsons sjukdom, typ 2-diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Aldrig får man vara glad.

7 reaktioner till “Upplurad på läktaren”

 1. Betyder det att ni båda drack kaffe på Nyårsdagen och inledde avhållsamheten först 2 januari?

 2. Marit: Skönt. Då kan jag fortsätta leva i kaffecelibat några dagar till utan att våndas.

  Morgan: Nja, faktum är att jag inte riktigt minns om jag drack något kaffe på nyårsdagen eller inte. GI-dieten inleddes 2 januari men det är fullt möjligt att jag drack min sista kaffeslurk ungefär samtidigt som jag drack den sista droppen alkohol, det vill säga någon gång på nyårsaftons kväll.

 3. Jag minns inte heller om jag drack kaffe den 1 januari men det var inte en uttalad regel då.

  För att förbättra våra chanser att klara av den ganska brutala tvåveckorsregimen, valde vi att betrakta 1/1 snararst som ett bihang till själva nyårsafton, än första dagen på det nya, förhoppningsvis hälsosamma året.

  Något sånt. Nu ska jag äta bönsallad.

 4. jag fattar inte hur du klarar dej utan kaffe! utan min morgonkopp skulle jag aldrig kunna skriva ett enda ord … /lina

 5. Kaffe är livets vatten. Det ska man tänka på när man låter bli att dricka det. Några av världens mest topptränade superelitidrottsmän är extremt stora kaffedrickare. Förutom att kaffe är extremt gott (…eller kan vara) och därmed tillför livet njutning så motverkar enzymer i kaffet utveckling av tumörer och om man tränar ska man veta att kaffe efter träningen nästan fördubblar kroppens egenskap att tillgodogöra sig proteiner vilket är extremt bra eftersom proteiner behövs för att reparera och bygga upp den muskelvävnad man bryter ned genom träning och alla extra proteiner man kan tillföra kroppen efter ett hårt träningspass toppen (det är bl a av den anledningen så många elitidrottare dricker kaffe).

Kommentarer är stängda.